Első könyvemről

Érezd magad jól itt, kedves látogató! Nézelődsz? A nejem is így szokott nézni, amikor későn érek haza. Most azonban van egy kis előnyöm. Te nem ismersz engem. Nem kell izgulnom, hogy bejön-e a szövegem, vagy sem. Nem baj, ha nem. Otthon sem szokott. Kicsit kikapcsolódni jöttél? Én is azért járok ide. Igen.
Ilyenkor a nejem kénytelen kikapcsolni a kutyaláncot. Nem panaszkodom. Elég sűrűn levisz sétálni. Néha ugatok, de csak kicsit. És feleslegesen. Közelítünk a természethez. A tévében is egyre több állatot látni. Én társasházban lakom. Több állat nem fér el ott rajtam kívül. Azért csak bátran. Etetni lehet engem. Nem vagyok éhes, de éhezem … az emberibb szavakra, mint Te is.

Feel well here, dear a visitor! Do you look around? My wife like this usual, when I get home late. I have a little benefit however now. You do not know me. I do not have to be anxious about whether my text comes in, or neither. Not trouble, if no. At home usual. To relax a little bit you came? I come here frequently because of that. Me, too. Yes.
At this time my wife obliged to disable the dog chain. Can't complain. Rather densely takes down to walk. I bark sometimes, but only a little. And unnecessarily.
We approach the nature. To see increasingly more animals in the telly. I live in a condominium. More animals do not find room on me there without. Because of that only valiantly. It is possible to feed me. I'm not hungry, though hunger … onto the more human words. Just, you too.

2013. november 17., vasárnap

Hapsi-bácsi tavasza

- Jó napot kívánok!

Szép napunk van, kedves szomszéd. Csak a tavasz várat még magára. Nem. Nem magára. Nem hall engem? Játszik? Abban a kis vacak mobiltelefonban az is elfér? Nekem a telefonom csak azért van, hogy fel tudjanak hívni. Sosem veszem fel, mert utálom, ha zavarnak. Azt sem tudom, mire képes a telefonom. Lehet, de nekem nagyon megfelel a régi ébresztőm. Bár sokszor hangos, viszont pontos. Nem csörög. Kiabál. Régen csörgött, mikor diszkóba jártunk, mint ifjú házasok. Szép emlékek! Akkor nem akartam felébredni, most meg már minek? Fiatal koromban nem értettem, miért alszanak olyan keveset az idősebbek? Ma már tudom. Nem az alvásigényük csökkent. Csak nem szeretnek sokáig az ágyban tartózkodni. Legalábbis, én már így vagyok vele. A fotelban is lehet aludni.

A többfunkciós dolgokat utálom. Ma már olyan bigyókat gyártanak, olyan … szóval, mindent lehet használni mindenre. Láttam. Tegnap, mikor átmentem a falszomszédomhoz, valami vékony fémlap volt a kezében. Közelebb léptem, hogy jobban lássam. Mobiltelefonnal szeletelte a kenyeret. Utána egy még kisebb, és vékonyabb fémmel belenyúlt a vajas dobozba, és megkente a kenyeret. Azt mondta pendrájv. Mondtam neki, jó az, de csak, ha nem növényi eredetű. A felettünk lakó, pedig a legújabb telefonjával készíti a saját filmsorozatát. Nem pornó. Porhó a címe. Tavasszal majd egybeolvad és nagyfilm lesz belőle.

Tegnap beszélgettem egy fehér kabátos fazonnal. Annyi mindent mondtam neki, hogy elolvadt a szavaimtól. Szeretem a havat, mert látom az emberek lábnyomát. Látom, merre haladnak. Még a lopakodó emberekét is. Nincs pardon. Nem lehet elbújni. Terepszínű ruhában sem. Ha csak nem fehér az is, de akkor viszont nincs baj. Nem a fehértől félek, hanem ha fagy, mert akkor csúszik. A jég nem tesz különbséget. Ahhoz túl hideg, illetve, nagyon síkos. Tegnap is itt fordulok be a sarkon, amikor látom, egy fiatalember hadonászik. Elkaptam, nehogy elessen, hiszen járt szegénynek keze-lába. A haverjai majdnem megvertek. Kiderült, hogy break-versenyt rendeztek.

Jó, hogy nem jön még a tavasz. Ha eltűnik a fehér, minden gaz előbújik. Egyébként utálom a napfényt is. A haszonnövény kókad tőle, a gyom meg virul. Minden csupa zöld boldogság. Pedig a fehér a béke jelképe. A béka a zöld. A békát azóta rühellem, mióta olvastam azt az idióta mesét róla. Hiába csókoltam meg egyet gyerekkoromban. Nem változott királylánnyá. Ezt a békát nem tudom lenyelni. Majd a gólya, de az csak tavasszal jön. Most akkor mégis szeressem a tavaszt? Már nem tudom, melyik oldalra álljak. Tavasz, vagy tél? Fehér, vagy zöld? Bal vagy jobb? Mindegy. Ha bizonytalan az ember, vagy nem tudja, mit akar, akkor menjen tüntetni. Ott annyi mindent megtudhat. Ha majd megérkezik a tavasz, elmegyek tüntetni az állatkertbe. A táblámra meg felírom, hogy:

Olvad a hó, nagyon laza,
Jegesmedve, húzzál haza!

- A viszont látásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése