Első könyvemről

Érezd magad jól itt, kedves látogató! Nézelődsz? A nejem is így szokott nézni, amikor későn érek haza. Most azonban van egy kis előnyöm. Te nem ismersz engem. Nem kell izgulnom, hogy bejön-e a szövegem, vagy sem. Nem baj, ha nem. Otthon sem szokott. Kicsit kikapcsolódni jöttél? Én is azért járok ide. Igen.
Ilyenkor a nejem kénytelen kikapcsolni a kutyaláncot. Nem panaszkodom. Elég sűrűn levisz sétálni. Néha ugatok, de csak kicsit. És feleslegesen. Közelítünk a természethez. A tévében is egyre több állatot látni. Én társasházban lakom. Több állat nem fér el ott rajtam kívül. Azért csak bátran. Etetni lehet engem. Nem vagyok éhes, de éhezem … az emberibb szavakra, mint Te is.

Feel well here, dear a visitor! Do you look around? My wife like this usual, when I get home late. I have a little benefit however now. You do not know me. I do not have to be anxious about whether my text comes in, or neither. Not trouble, if no. At home usual. To relax a little bit you came? I come here frequently because of that. Me, too. Yes.
At this time my wife obliged to disable the dog chain. Can't complain. Rather densely takes down to walk. I bark sometimes, but only a little. And unnecessarily.
We approach the nature. To see increasingly more animals in the telly. I live in a condominium. More animals do not find room on me there without. Because of that only valiantly. It is possible to feed me. I'm not hungry, though hunger … onto the more human words. Just, you too.

2013. november 17., vasárnap

Hapsi-bácsi és a rongyrázás

Jó napot szomszédasszony! Látom, rázza a rongyot. A portól. Kifelé az ablakon. Arra nem gondolt, hogy bemegy az alatta lakó ablakán? Mármint a por. Gondoltam! És az egyéb következmények? Légköri szennyezés? Üvegházhatás? Ózonréteg vékonyodás? Ha tönkre teszik a bőrömet az UV sugarak, magát vonom érte felelősségre!

Annyira rázza maga azt a rongyot. Lassan nem is látni a porfelhőtől a szemközti gangot. Ködösít itt nekem. Nem így kell ám elrejtőzni! Különben is, az adóhivatal átlát a ködön, vagy köbön.

Nem tudta? Jövőre a bruttó keresetnek csak köbét kapjuk majd. Ez lesz az új adóreform. Majd köb-ködhetünk. A portól. Persze, nagy port fog felverni. Nagyobbat, mint amit maga itt csinált. Na attól lesz majd igazán rosszabb a légkör. Meg a kilátási viszonyok. A sugarak pedig majd szabadabban érnek minket. Melegünk lesz, azt hiszem.

Lehet, hogy jönnek majd vissza a régi módszerek. Lesznek ilyen bevalló szobák. Asztal, két székkel, és egy kedves nagydarab kérdezősködő hivatalnok. Feltűrt ingujjal. Igen, annyira meleg lesz. Benn.

Mit szól ahhoz a sok kéregető szervezethez? Egy százalék, nem sok! Nekik csak annyi jut. Szívem szerint az adószámosoknak adnék én tíz százalékot is. A technikai számosoknak? Azok inkább adózhatnának. Szerintem, lenne miből. Akkor segítenének igazán az embereken. Lelkileg is.

Na jó, nem piszkálom magát tovább. Éppen elég baja van a hét gyerekével. Megélhetési gondok, miegyéb. Azért, adnék egy ötletet. Okosabban is csinálhatná. Például, az unokaöcsém és a nagybátyám jól élnek. Nem adóznak, hiszen nem is dolgoznak. Illetve a nagybátyám dolgozik, de…No igen, a szabályok legtöbbje olyan, mint a lomtárnak használt erkély. Például a kirakott wécé csésze. Szem előtt van. Használni nem lehet, és csak útban van. Ráadásul rontja a kilátást.

Elmondom, hogyan csinálják. Az unokaöcséméknek van négy gyereke. Beadták őket állami gondozásba. Illetve, tettek róla, hogy elvegyék őket. A környezettanulmány ezt erősítette meg. Rossz körülmények, segélyből tengődtek…stb. A nagybátyám rövid idő alatt adoptálta a gyerekeket. Az államtól kap anyagi segítséget ahhoz, hogy el tudja őket látni. Ez megéri az államnak is, mert kevesebbe kerülnek a gyerekek, ha kihelyezik őket családhoz.

Rokonaim a kapott összeget megosszák egymás között. Jut elég mindkettőjüknek. A gyerekek pedig természetesen otthon vannak. Naná, a nagybátyám ki nem állhatja a gyerekzsivajt, de a pénzt szereti. Az unokaöcsémék meg mindkettőt. Vagyis a gyereket csak...na igen.

Magának nincs egy megbízható rokona ehhez az akcióhoz? Ha gondolja, én bevállalom. Mármint a tranzakciót. A technikai részét inkább nem. Beszélje csak meg az urával, addig is, a viszontlátásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése